14.05.2021 г., 0:02 ч.

Бира – bg лист 

  Поезия » Хумористична
521 0 0

Бира – bg лист

                        На мен, Найден и Боби – България, Испания, Англия

                        (и на всички чужбински приятели)

Празни стаи без душѝ.

Напразно времето мълчи.

Празно знаеш, празни думи,

напразни някакви мечти.

 

И животът празен,

в празно време,

побеснял, заразен

с празно семе.

 

Разпилени – рой мъниста,

приятелите другаде блестят.

Празен ми е bg листа,

сам пия бира от обяд.

 

Телефонът ме измъчи –

Вайбър, Скайп – търси.

А до мене детски глъч е

и животът си върви.

 

Ало Англия, Испания ...

Къде сте в този празен ден?

От мене чест и почитания,

но от вас съм омерзен.

 

Празен ми е bg листа.

Сам пия бира от обяд.

В пролетта ми се разлиства

цялата тъга на този свят.

 

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??