15.11.2024 г., 23:39 ч.

Битката при Клокотница 

  Поезия
27 1 0

На 9 март 2024 година се навършиха 794 години
от славната победа на цар Иван Асен II
срещу войските на Тодор Комнин


 

Мъжете при Клокотница се бият.
Кънти гората. Времето кънти.
А конят на Иван Асен препуска
сред воя – на копита и стрели!

Мъжете при Клокотница се бият.
И Месецът надува своя рог,
додето се превърне Хоризонта –
в тракийско Божество от еднорог!

Мъжете при Клокотница се бият.
И слиза уморена Вечерта…
Дими Нощта. И камъните вият –
във името на Тангра и честта!...

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??