26.08.2016 г., 16:23 ч.

Благодаря! 

  Поезия » Друга
283 0 1

БЛАГОДАРЯ! 


Р.Чакърова 

 

Молитвите са чути и навреме 
протегна Господ правилния пръст. 
Късмет извадих, ангел да ме вземе!  -
сдобих се с новеничък, лъскав кръст. 

 

Така му се зарадвах! Като куче 
на кокал,  като червейче на дъжд... 
Най - после нещо свое да получа
и аз, рабиня Божия, веднъж!...

 

От чужди кръстове плексит получих
и ишиас в гърба от влагата ме срязва... 
А миналата зима ми се случи 
и лявото коляно да отказва. 

 

Та тъй де...  Не постига пусто време 
да си изстрадам личната съдба. 
От носене на много хорско бреме, 
все не успявам... лично да умра... 

 

Ха нека им сега!  Ще хвана пътя! 
И да им лъсне всичко на мегдана! 
На брАшно - евтини, на трици - скъпи... 
Пък иначе... билИ добри миряни. 

 

Аз... таз' душа на смет ли да я хвърля??? 
А те да ме ожалват: " Изгоря... "...
Към моя Бог ще викна с цяло гърло :
За късчето любов - благодаря!!! 

 

Лондон 25/08/2016 22:43

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??