19.10.2018 г., 0:08 ч.

Благодаря за да кажа на твоя щурец. 

  Поезия » Друга
247 2 4

Полудявам от тази безпътна угроза-
как след разказа снежно-тъжно-красив
мълчалив  да премина по пътя напред?

 

Запали твореца в мен тази огнена проза!
Изпълнен със багри денят зимно-сив
в диаманти превърна студения лед.

 

За това вместо простичка алена роза,
събуден у мене от порива див
Благодаря за красивото нека изпиша
дори след това и да бъда проклет!

 

Вдъхновено и просто изричам "сполай ти*
на скрития тихо в сърцето щурец
ароматно-всевечно, смирено, и  Живо,
за Кралица достоен подарък - в куплет.

© Ангел Милев Всички права запазени

Вдъхновено и посветено на литературния "Подарък" за всички нас от  Plevel (Силвия Илиева).

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силвия заслужава тоя красив сонет като подарък,също и званието Кралица,браво,Ангеле,че си се сетил и великолепно изпълнил!
  • От мен- много готино посвещение и чудесни рими! Благодаря!
  • Аплодисменти и за двама ви!
  • Изненада ме много приятно, благодаря ти Ангел. Зарадва ме. Бъди жив и здрав!
Предложения
: ??:??