24.07.2011 г., 17:16 ч.

Благородник 

  Поезия » Друга
535 0 1

Аз нямам титла – граф не съм, ни цар.

Отдавна занимавам се с изкуство.

Поет съм на свободен хонорар

и стиховете пиша си ги с чувство!

 

Работник беше моят мил баща,

но всички го почитаха в града ни,

че беше благородник по душа,

работеше със чест и по призвание!

 

По детски в сънищата бил съм принц, барон...

Момче обикновено, от народа,

износвах шит от мама панталон

и вярвах в най-хуманната природа!

 

Така – с години!... Стана старомодно

да носим титли, да сме благородници!

В съвремието много по-угодно е

за мутри, наркодилъри и сводници!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??