Благословена Орис
Каква е тази наша орис
да се гневим безмълвно?!
Ще ни направи ли мълчанието по-добри
като се лутаме в безвремието будни?!
Историята наша облече ни в доспехи,
които носим с гордост като свои дрехи.
А миналито наше с герои ни прослави
и Господ ни обединява като България ни кръщава!
Нали сме българи? Нали сме талантливи?
Нали сме мъдри и малко горделиви?
България в сърцето си сгушете
и всички заедно изкрещете:
"Благословена орис ти бъди! Защото името ти е България!"
© Сашка Нешева Всички права запазени