3.06.2008 г., 9:24 ч.

Блато 

  Поезия
529 0 4

Потъвам мълнениеносно
във вонящо, кипящо блато.
Тегли ме в кълбо от коренища.
Силно дърпа, стяга и не пуска.
Затъвам. Едва глава надигам вече.
Ръка протягам аз за помощ.
Безмълвно устните ми шепнат,
но наоколо е гробна тишина...
Няма кой да хване моята ръка
и да ме измъкне от тинестото
блато – от човешка злоба,
алчност, завист, лъжа, измама,
безмерна подлост, суета...

© Ин Вел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??