13.11.2008 г., 15:26 ч.

Блудница 

  Поезия » Любовна
703 0 11
БЛУДНИЦА

Вървеше по пътя
и слизаше бавно към Дунава.
Поклащаше леко бедра -
две изваяни свещи.
От очите и капеха сълзи,
но бе дяволски хубава.
По страните и светеха
нежни петна -
от кръвта и гореща.
Остана далече родът -
там високо, на Табия.
До един я нарекоха
блудница...
и показаха пътя.
А мъжът...
той за миг се отрече,
предаде я!
И сама се отправи надолу...
любовта си да скъта.
Под полата и,
пъстра и дълга,
досега се събираха
и моминската топла снага,
и горещите страсти.
А косите и черни и гъсти
всички погледи сбираха...
Днес отрязани тихо лежаха,
изхвърлени в храстите.
Малка огнена циганко,
твойте парещи сълзи
ще запалят дори
и тревата по пътя надолу!
Не отивай сама на брега,
да се хвърляш не бързай!
С теб ще дойда и аз -
да сме двете -
за туй ще те моля!

muzikaДжелем джелем

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??