Аз имам сто лица,
сто противни, грозни маски,
а от тях само една
е истинска и лична.
Но нея, жалко, нося аз,
когато сам съм вкъщи,
а щом излизам – сменям я
с друга, чужда външност.
В гардероба по закачалките висят
намачкани, различни типове и нрави -
от тях избирам най-модерното,
изглаждам го, обличам го и чезна.
И така: от вкъщи не излизам аз,
излиза някой друг – гримиран и наконтен,
а на стола в стаята стои
захвърлена самата моя същност.
© Михаил Лазаров Всички права запазени