БОДИ-АРТ
Ако имаш зряща душа,
не би край незрящия
безучастно отминал.
Би го грижовно превел
през опасната улица.
Ако по грешни пътеки
си вървял през живота
и от грешки душата боли,
не би дърпал до себе си друг,
би му показал правия път.
Ако родЕн си боец,
ще знаеш какво е рицарска чест -
не би ударил врага си във гръб,
нито пък скрит зад гърба на момиче.
Ако имаш открито сърце,
не би топлил до него змия,
готова отровно да клъвне.
Ако знаеш за злото
и да го спреш не опиташ,
нима можеш спокойно да спиш?
Ако си слънчев човек,
би пръскал топлина животворна,
не би жигосвал с горещи лъчи.
И само ако високо духа ти лети,
себе си можеш отгоре да видиш
когато по земята вървиш.
Но ако не можеш всичко това,
излишен е словесният грим,
излишен е пъстрият боди-арт.
Защото всички бои на света,
не биха те сторили цветен.
© Даша Всички права запазени