6.04.2017 г., 1:08 ч.

Бодлива целувка 

  Поезия » Друга
221 1 6

БОДЛИВА ЦЕЛУВКА

 

Р. Чакърова

 

Когато таралежите се раждат, 
светът наостря своите бодли 
и всеки жълъд се поклаща важно, 
щом бъдещето тихо завали... 


И плъзват из тревите таралежи, 
заболи по печурка за разкош. 
Надеждата наред със тях се ежи, 
а Дяволът забравя, че е лош. 


И Бог разресва с гребенче от вятър 
бодливите мъници всяка сутрин... 
Окъпали крачета във росата, 
те крачат към трънливото си утре. 


Ескорт от бръмбари и пеперуди 
пред ежковците марширува...
А аз навярно ставам все по-луда,
защото... таралеж ми се целува!... 

 

Лондон,  30/03/2017'  23:55


 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??