23.08.2013 г., 11:34 ч.  

Бодливко 

  Поезия » За деца
1011 0 2

 

Тръгна Ежко-Бежко,

със бодливи дрешки

малко да поплува,

жаби да ловува!

 

В миг съзря Лисана,

с  пухкава премяна,

гърбом се обърна,

в топка се превърна.

 

Махна с лапа Лиска,

силно се изписка -

бодна си краченце

в свитото ежленце!

 

Стресна се кумата,

тича към гората,

скри се в гъсталака,

малко си поплака!

 

Ежко се опази,

във вода нагази!

Има си бодлички,

вардят  го от всички!

© Костадинка-Коце Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??