Тръгна Ежко-Бежко,
със бодливи дрешки
малко да поплува,
жаби да ловува!
В миг съзря Лисана,
с пухкава премяна,
гърбом се обърна,
в топка се превърна.
Махна с лапа Лиска,
силно се изписка -
бодна си краченце
в свитото ежленце!
Стресна се кумата,
тича към гората,
скри се в гъсталака,
малко си поплака!
Ежко се опази,
във вода нагази!
Има си бодлички,
вардят го от всички!
© Костадинка-Коце Танчева Все права защищены