БОГ И АНГЕЛ
На Ачето
Бяло ангелче, едва на две –
пеперуда лекокрила във простора,
позатича, поослуша си и спре,
и с птиците започва да говори.
Спускат се от небесата те
и в мъничкото му сърце се приютявят.
Бяло ангелче, едва на две,
от душата си трошици рони и ги храни.
Гледа Бог и се усмихва ведро,
взорът му се пълни с благодат,
че такава рожба ще го следва,
макар сега да е на две едва.
И сипе от небето щедрост.
И пръска нежна светлина.
© Ангел Веселинов Всички права запазени