Жита над урвите златеят.
Горите тайнствени са ниско,
а сутрин покривите греят!
И слънчеви милувки плискат
води прозрачно-златно-сини
в реката долу под върбите.
... Селцето, като свят орисан,
в потънала земя е скрито.
5 август 2010 година
© Валентина Ангелова Всички права запазени