19.08.2006 г., 23:53 ч.

БОЛЕСТ НА СРЕДНАТА ВЪЗРАСТ 

  Поезия
846 0 5

                      БОЛЕСТ НА СРЕДНАТА

ВЪЗРАСТ

 

Ако някой път не смогнеш да ме следваш

и задъхано ми разрешиш

да продължа без теб,

не ме ревнувай

от блаженството ми -

със всеки стих да те напускам.

 

Ако понякога е трудно да ме следваш - спри!

Детето ни играе в двора -

под дървото на живота,

и те чака.

А мене гарван ме отнася

в тъмните страни.

 

Там, по ветровитите полета, из браздите скитат

мърляви старици и деца.

Те не ми говорят, те са със

изтръгнати езици

и бурите са изсушили

                     техните меса.

 

Там, на пролетния хълм, цъфти

най-чудна маргаритка -

обикнеш ли я, тя умира.

Но аз лежа до нея

                          и

                      й тананикам.


Не ме разпитвай,

когато се завръщам,

за белезите и строшения гръбнак.

Ще ме завиеш със косите си и ще ми мине,

но цветчето

в ураганното ми тяло оцеля.

 

                             Аз искам

в една безлунна нощ да се стопя

като тор във коренчетата

поне на още две такива маргаритки...

Детето ни ще спи.

                     Ти ще гледаш телевизия.


 

© Красимир Симеонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??