12.06.2008 г., 15:14 ч.

Болка 

  Поезия » Любовна
606 0 5

              Болка

 

 

Аз още те обичам. Страстно.

Сърцето го раздира любовта.

Във вените бушува бясно

кръвта като вода на буйната река.

 

 

Нощта безкрайна е. Дълбока.

Мечтите са навсякъде край мен.

Като камъни тежат. А мрака

е болка. Душата станала е стон.

 

 

Ти още ме жадуваш. Огън

тече с кръвта във вените сега.

Чувствам мислите ти. Мога

да ги докосна даже аз с ръка.

 

 

Коленичил си сега. Във храма.

Иконата пред теб е любовта.

И молиш се горещо. Да сме двама,

заедно да срещаме деня.

 

 

Нощта разплака се. От болка.

Или сме ние двамата това?!

Мислите прегръщат се. Във мрака.

Мечтите ни отрониха сълза...

 

 

 

 

 

 

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??