10.02.2014 г., 18:00 ч.

Болка от любов 

  Поезия » Любовна
1101 0 3

               БОЛКА ОТ ЛЮБОВ

 

 

Вопъл безгласен вместо бурни аплаузи.

Очите от взиране вече угасват.

Сърцето с усилие надеждата пази,

с разума хладен в прегръдка опасна.

 

Мечтата обезумяла залута се някъде,

с разкъсани дрехи и осквернена.

Животът - Юда за петаче предаде я...

Така ли боли от любов подменена?!

.................................................................

В тишината се чу нежен глас на сирена,

от морето изплува дъга многоцветна.

Надежда превърза Мечтата ранена

и дантела от пяна грижовно и метна.

 

Животът разкаян за прошка се моли,

ръка разтреперана колебливо подава.

С красота се окичиха клоните голи,

сърцето неуверено, тихо запява.

 

 

 

 

© Гени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??