17.08.2008 г., 16:39 ч.

Болката 

  Поезия » Друга
669 0 7
 

Болката е знак

за враг,

който спешно трябва да откриеш

и спешно да убиеш!

 

Не свършиш ли това навреме,

болката така ще те превземе,

така ще те прегърне,

че в страдание животът ти ще се превърне!

 

Болката е като "Баба Яга",

чуе ли за нея, всеки се страхува, всеки бяга.

Болката те посещава в незнаен час и ден

и от нея няма никой пощаден.

 

В торбата си, вместо метла или тояга,

тази злобна "Баба Яга"

носи ножове, игли, пилички,

клещи, чукове, карфички,

 

свредели, длета, триони

и още много други - милиони

средства за изтезание

или за наказание

 

на тялото и на душата -

за възрастни и за децата.

Внезапна или постепенна,

краткотрайна или мигновена,

 

търпима или пък непоносима,

неизбежна или предотвратима,

тъпа, остра или пулсираща,

стягаща, опъваща или пареща,

 

непозната или обичайна,

умишлена или случайна,

истинска или измислена,

понякога добре замислена

 

от мил, от драг

или от чужд, от враг,

от самите нас или отвън,

наяве или насън...

 

болки е имало,

болки ще има -

независимо дали е нощ или ден,

пролет, лято, есен или зима.

 

Когато причината откриеш,

по-лесно болката си ще надвиеш.

Понякога причината е неоткриваема,

тогава болката остава докрай осезаема.

 

Дори и лек да се намери,

пролука болката ще си намери

и под друга форма тя ще те терзае,

и умело с теб ще си играе,

 

защото болката е наша сянка неделима

и единствено смъртта може и ни я взима!

Болката е тънко чувство!

Да понасяш болка, е вид  изкуство!

 

 

 

 

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??