4.09.2012 г., 18:56 ч.

Болката 

  Поезия » Философска
565 0 2

Болката - удави я в много литри алкохол.

И я гледай невярващо, премрежено

как ти вкарва поредния  автогол,

уж случайно, но всъщност лежерно.

 

Не си прави фатални  илюзии и сметки.

Няма връщане и брод от тук назад.

Сложи в историята окончателна отметка

и кризите от самота предвождай на парад.

 

Дали от грешките, допуснати в живота ти,

ти идва някой път импулс да се обесиш.

Но в джоба няколко надежди тропкат ти

и искат с окончателна любов да ги омешиш.

 

И ослепителният бунт избухва във  душата ти,

на клада  пали всеобхватно всички съчки,

които те дерат болезнено, кървящи от съдбата ти,

и се превръщат в белези от наказателните пръчки.

 

И щом припаднеш, трябва пак да се съвземеш.

Да си набавиш някак си разменните монети.

Началото от края безвъзратно  да отнемеш

и мъдростта в сълзицата наивност да  просветне.

 

Иди  ва банк  на  най-мащабната и черна борса.

С последния си грош купи най-мъничката молекула.

Една невидима прашинка ДНК кентавърска от торса

и я посей във болката или във прилежащата ù фоликула.

© Руска Рулетка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Искай те и ще ви се даде...Невероятно послание и великолепен стих.Поздравления!
  • авангардно написано...интересен стил
Предложения
: ??:??