27.02.2013 г., 21:13 ч.

Борец за свобода 

  Поезия » Пародии
761 0 3

                                                  по текста на

                                                                          "Партизан за бой се стяга"

 

Млад гамен за бой се стяга,

мята сопа на рамо:

– Гудбай, мадър, гудбай, фадър,

айде чао, сестричке!

Ше блокираме с мнозина

"Цариградското шосе" –

кой му стиска, нека мине:

як пердах ше отнесе!

Твърде скучен е протеста

без запой и веселба!

Двайсет часа изминаха,

майка сина не видя.

 

Но на сутринта пристигна

плик и майка засия...

А в писмото – два-три реда

от дежурен старшина:

"Арестувахме сина Ви,

че пиян през вечерта

поразии куп направи

и строши една кола."

Вместо майка да заплаче,

гордо вдигна тя глава:

бе отгледала юначен

син – "борец за свобода"!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??