30.05.2006 г., 18:51 ч.

Босоного лято 

  Поезия
1869 0 3
Като птиците боса
срещу вятъра стъпвам -
не усещам в стъпките топлина,
във сърцето си спомен от лятото търся,
не разбирам душата си -
дълго време била е сама.
Във съня ми
тича светло момиче
и в очите му като в светло море
са разцъфнали бели кокичета,
ала в бялото скрити са
безброй цветове.
Аз съм бяла и двайсетгодишна,
търся в стъпките топлина,
като птиците боса
срещу вятъра стъпвам,
като тях трябва дълго
на юг да летя.

© Елина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красив стих, Елина, радвам се, че го прочетох!
  • прекрасно е! напомня ми малко на Петя Дубарова: Аз съм гъвкава, млада, петнайсетгодишна....,може би за това ми харесва6+
  • Красив стих. Поздравления...
Предложения
: ??:??