9.06.2023 г., 19:19 ч.

Бояджийка 

  Поезия » Хумористична
144 0 0

Ще прави Жана одаята-

боя ще слага на стената.

Май нещо много се улиса

и работата замириса!

 

Размахва здраво баданарката,

но някак си не става шарката.

Реши да почне с нова четка...

Батална не, а лунна гледка!

 

Пейзажът  я почти разплака,

а работата нея чака!

Запретна Жанката ръкави,

в ракия мъката удави,

 

замаца смело по ъглите,

те се изгладиха, горките!

Пред ней земята се разтвори!

Поне разбра какво да стори!

 

Изми си Жанчето ръчичките,

със рев си даде тя паричките

на майстор да и боядиса

и най-накрай се куртулиса!

 

Така е Жано, ти ракия

сипи си, сложи и туршия!

Каквато и да си фурия

от теб не става бояджия!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??