5.02.2009 г., 19:18 ч.

Братове 

  Поезия
699 0 2

„Който вкарва дявола в ада, той на Бога угажда." – поговорка

 

 

 

Братове

 

Дяволе, ти, биле омайно,

Демоне, сине, пълен си с тайни.

Ангелът, брат ти, пирува във ада,

душите разпъва на кръст без пощада.

 

Праведни  хули, а грешни прощава.

С отровна салвия вари им отвара,

от изверги – прави светии,

но подло наказва всички месии.

 

Стори се на болен, па прошка поискай,

на теб, сине, Дяволе, не мож` ти отказа.

С тризъбеца-жезъл  му шия притискай.

Убивай го бавно, прати го във Рая,

там да остане самотен до края.

 

Дяволе, сине, стани ни спасител,

на трон възкачи се, бъди господар,

на човешко спасение стани предвестител,

на веки пребъдвай във тоз`  будоар.

 

 

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трудно се коментира тук...
    Но ще се опитам поне за себе си да го направя,
    за собствено удоволствие!
  • Много здраво!!!
    Поздравления
Предложения
: ??:??