21.03.2008 г., 22:06 ч.

Братя 

  Поезия » Пейзажна
621 0 1

 

В окопа лазят двама мъже
и безмълвно дебнат врага.
Братя по оръжие
в неуморна борба -
братя с еднаква съдба.

До тях трещят снаряди
и куршуми пламенно свистят.
Войната грабна ги тъй млади
и скоро ще ги погребат.

Кръвта камуфлажа пропива,
единият от тях е ранен,
но те продължават,
убиват,
двама по-силни от цял отряд сплотен,
двамата - цяла армия разбиват
и в сенките на нощта се прикриват...
във мрак от звезди озарен!

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??