8.07.2020 г., 21:12 ч.

Брус 

  Поезия
417 0 0

Питаш ме защо ми трябва брус,

Казвам ти: за да си изтъркам петите.

Смееш се: това не е брус, а пемза.

Изтъркай си, казваш ми, и мечтите.

 

Затова ми трябва брус, а не пемза.

Мога да тичам и с напукани пети.

Мога да обичам, дори и необичана.

Но не мога да живея без мечти.

 

Питаш ме защо ми трябва брус:

Не искам да ти причинявам болка.

Смееш се: да, петите ти са малко загрубели.

И аз се смея: по-важно е ножът ми да е остър.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??