4.05.2021 г., 15:56 ч.  

"Бряг - 83-та" (На Иван Чернев) 

  Поезия
504 0 0

Калкан от сграда

и "Калкан" в Морето.

И трети-от лодкаря

във ръцете ни.

 

Не сме от Време,

кой ще ни познае?-

нали сме "Двата пътника

безкрайни".

 

И на Живота сушата оставихме-

сама в суетния си врясък

да се дави.

 

Два чисти, сини дни-

от гларуси възнасяни.

И друса още смях

градините Бургаски.

 

Не ври в "Балкантурист",

ни на Олимп в казана,

шкембе чорба "Бургас",

възраждаща Духа ни.

 

В компания са с Нас

Космичните стихии.

И им суфлира хор

Несебърски светии.

 

В утробата седим

на някой "Морски дявол".

Око пиратско се прозява

с бялото.

 

И гръмовито коментираме на чашка,

сюрптизното явяване на Блажка.

 

...Несебър и Бургас в затишия предлетни,

на  Спомена ни "Бряг-83-та".

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??