22.08.2011 г., 10:50 ч.

Буден в съня 

  Поезия
1252 0 24

Като птица унила

във съня долетя,

със крилете обвила

всеки стон на нощта,

после бавно съблече

тази моя сълза,

със която разсече

безпощадно света-

моят свят на икони,

коронации, чест

и в душата прогони

побеснелия пес,

огладнял за частица,

нежност в шепа една,

не намерил искрица

да посее в деня.

..................................

Пак си легнах спокоен,

чакам в миг да заспя,

потопен в моя спомен,

че съм буден в съня.

© Николина Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??