19.06.2020 г., 5:59 ч.

Буркан с целувки 

  Поезия » За деца
760 0 1

Спънах се! Бутнах буркана с целувки.

Те разпилени по пода лежат.

Сънена търсех милувки,

клепачите тежко тежат!

 

Ококорих се! Няма я мама,

пророних няколко сълзи сама!

Бурканът с целувки остана

полупразен в нощна тъма!

 

Разсъних се! Мислех за нея,

за нейните мили ръце,

от тази беля аз само беснея -

вижте тревожното ми лице!

 

Уплаших се! Няма целувки

за празника светъл у нас!

Кои ли са тези съставки

да направя отново за час?

 

Замислих се! Малка съм аз!

Мама, ако иска отмяна

няма да стане от раз!

Нека почака тази размяна!

 

Успокоих се! За буркана с целувки

разпилените аз посъбрах

и с малки движения ловки

най- после куража събрах!

 

Унесох се! След тежката нощ

заспала съм леко отново!

Сънувах как мама среднощ

целувки направи наново!

 

Събудих се! Усмихната мама видях!

С прегръдка тя ме събуди!

Бурканът с целувки съзрях

той пълен бе- това ме учуди!

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буркан с целувки »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??