17.11.2017 г., 13:43 ч.  

Буря 

  Поезия
540 4 6

Буря съм! Желая ти сърцето.
В див порой косите ми валят.
Давя те ревниво и проклето.
Жив ще си, ако благоволя.

 

Мълнии в ръцете ми се галят.
Алчни са, додето те сломят.
Луд е, що след мене оцелял е.
Скършвам му завинаги ума.

 

Казах ти! Заключвай си сърцето.
Крехко е за черната ми мощ.
Грозна съм! Когато ми е светло,
в теб ще притъмнее като в нощ.

 

Пламъкът напомня, че съм жива.
Стихне ли, смъртта ще победи.
Бурята в сърцето ти прелива.
Първият! И днес не му простих.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??