3.04.2008 г., 7:30 ч.

Бягай 

  Поезия
544 0 2

Бягай ти, защото приближавам

и цялата сега съм отмъщение.

Бури чертаят моя пагубен път

и знам за мен вече няма спасение.

 

Бягай, ала следите са още по мен

от дълбоките, незарастнали рани.

Отблъскват ме подло бреговете студени

и се давя в безкрайни океани.

 

Бягай ти - аз вечно ще те следвам,

ветровете буйни ще са ми компас.

Ще се превърна в гузната ти съвест -

страх, кошмар и мрак ще бъда аз.

 

Бягай ти и не разчитай на нощта

със свойта тъмнина да те прикрива.

Защото аз тогава ще съм светлина,

която върху теб ще се излива.

 

Бягай, преди на света да разкрия

истината за твоята черна душа.

И ще те боли до безсъзнание откриеш ли,

че от нея отдавна няма и следа.

© Павлина Ненова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??