8.11.2012 г., 16:04 ч.

Бягство 

  Поезия » Гражданска
391 0 1

Бягай от тук, избягай!
Дни на омраза и негодувание
в този град, бавно умиращ.
Миризма на глад,
миризма на смърт.
Хиляди нощи в пустиня, 
в бетон, 
в окови!
И викът на поражението  
отеква. Празен!
Празно сърце
на човек, затворен в себе си.
Бягай, избягай! И върни се!
Когато ни погребат!
И викът на отмъщението,
все така празен,
празен, 
празен!

© Андреас Баадер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??