22.07.2019 г., 7:51 ч.  

Бях нещастен че нямам обувки... 

  Поезия
717 2 0

Нещастен от живота,

от съдбата и от всичко, 

живеейки във свойто битие, 

глупакът все за нещо дребно плаче, 

изпускайки голямото да изтече. 

И аз като глупак нещастен -

обувки нямам.

Как?! Проблем!

Докато не виждам в мрака 

силуета на един човек, но без крака, 

до мен!

Вцепенявам се от ужас. 

Ама той изглежда весел. 

Нещо тихичко си пее сам. 

Бавно се надвесвам

и със песен, 

казвам му:" Благодаря!"

 

                                   06/2019

© Нели Р Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »

25 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??