21.08.2007 г., 23:02 ч.

Бяла страница 

  Поезия
661 0 6

§ § § § § § §


Бяла страница, до мене -

студена чаша със вода.

Навън навъсено и тихо

изплъзва се деня.


Бяла страница, печална,

чака жест от моята ръка.

Но все не мога аз да я обърна,

нито да я украся.


Защо ли аз не мога да напиша,

да гравирам болката върху листа.

Стихът във мен отдавна веч не диша

и с химикалка пред хартията мълча.


Листът е ням. Той болката опита да попие

и да се слее с моята душа.

Но душата ми дълбоко вътре скри я.

Листът остана в гола самота.

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??