26.11.2008 г., 12:26 ч.

Бяло-черен свят 

  Поезия » Друга
549 0 1

Светът необятен и красив

всеки се стреми да опознае,

да го разрови, да го разгледа и да прецени

какъв е той и какъв му трябва.

 

Свят без войни, мизерия и глад

бе видял той нявга,

светът в бяло бе това,

сега е в мръсно бяло.

 

В свят на лицемерие и завист

живеем ний сега

и никой не трогва се, уви, така е,

светът във черно надделя.

 

И все напред, и всякога на диря

опитваме се ний да построим,

да построим живота си във бяло,

а не във черно, със лъжа.

 

Винаги така било е -

бяло срещу черно на война,

бяло вместо черно побеждава,

черно вместо бялото цари.

 

За? Против? Относително това е!

Във всяко нещо съществува част от тях,

борейки се вечно за победа

те преследват се и дебнат...

 

Свят във бяло би бил малко скучен,

свят във черно – страшен и жесток,

затова добре е бяло-черният живот,

живот – уравновесен и горд.

 

Добре е, когато всеки има шанса да избира,

да избира в черно-белия живот,

да избира бялото на фона черен,

черното на белия му фон.

 

Живейте!

Усмихнете се на бяло-черния ни свят,

изберете черно или бяло,

или мечтайте в хармония със тях!

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??