3.03.2013 г., 19:01 ч.

Бяло, зелено, червено 

  Поезия » Гражданска
1069 0 1

 

 

Лъвското знаме на Райна

с мартенски знак се закичи.

Пази то древната тайна,

трепетни пръсти, девичи.

 

Бяло, зелено, червено –

символ са, нашата гордост.

Мирното, днес обявено –

щик на държавната стойност.

 

Страшен  завет на дедите –

смърт или вяра свободна,

още преследва ни дните,

пари ни рана прободна.

 

Помним делата свещени,

мъжката доблест и сила,

Шипка тела изтощени

в разказа свой възкресила.

 

В този ден ведро празнува

български дух и родина,

свят трикольор се вълнува,

пее над райска градина.

 

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бяло, зелено, червено - цветовете на българския дух, символ на смелост и безстрашие.
    Много харесах!
    Честит празник!
Предложения
: ??:??