16.01.2018 г., 0:37 ч.

Бъди 

  Поезия » Философска
935 0 0

 

 

Бъди на цветето опора!

Бъди фар морски за милиони хора!

Бъди звънецът на комар в сърцата празни!

Бъди светец сред хиляди съблазни!

Бъди ти първий слънчев лъч!

Бъди ти боксовата круша срещу магарешкия къч!

Бъди на розата бодлите и раждай рози заедно с това!

Бъди ми на момата обеците – украса ти за нейната глава!

Не възгордявай се обаче зарад това!

Лети ти шеметно, наравно със орлите, но гледай да не минеш под дъга! J

Бъди муха на гърбицата на камила, но ти не се прегърбвай от това …

Бъди ти рожбица на майка мила!

Бъди ти роклята от свила на изоставена жена, но гледай да не мислиш за това…

Бъди на истината факла, бъди ключе от златна ракла!

Бъди венецът трънен на Христос!

Бъди водата, по която ходи бос!

Бъди бокал за неговото вино!

Бъди помпончето на Арлекино – еднакво важни са да знаеш!

И гледай да се не омаеш!...

Бъди ти мъх по камъка студен!

Бъди ветрецът във горещий ден!

Бъди от болката ти несломен!

Бъди писецът във мастило потопен, но не попадай във ръцете на драскача!

Ръката твоя взе вече да откача!

Ще мож` ли да изпълниш таз задача?

Палач да бъдеш на палача, но не със брадва, а със слово…

Цветя да сееш, не олово…

Бъди на цветето опора,

Не ябълката на раздора!

Бъди на птицата простора!

Бъди ти Слънце за милиони хора!  

© Елица Чаушева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ново начало »

24 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??