21.10.2008 г., 21:37 ч.

Бъди до мен! 

  Поезия » Любовна
853 0 0

Бъди до мен!

 

Заспивайки, аз чувам неговото дишане.

Поредният е той за мене непознат.

Дъхът му гали се в косите ми

и моите мечти прелитат покрай тях.

 

За мен е непознат, но го познавам!

Усещам го тъй истински за мен.

Усещам още пръста на съдбата,

тъй неслучайно срещнал ни в този ден.

 

Той не е непознат! Познавам го отдавна,

защото го усещам - не е нов.

Макар че срещнала съм го наскоро,

душата ми усеща зов - зовът е за любов!

 

***

 

Картина светла на бъдеще безгрижно

рисува моето въображение сега.

А непознатият за мен все по-познат остава

и все по-светла виждам нашата съдба.

 

Молитва за душата си отправям,

защото знам, че ако пак греша,

на следващия ден ще съжалявам,

защото подарила съм му себе си в нощта.

 

***

 

 Видях го - в този миг дъхът ми секна,

той проговори - а аз занемях,

прегърна ме - във мене нещо трепна,

а след това завинаги остана си така.

 

Сега съм по-различна - аз съм влюбена!

И моля се тъй влюбен да е и той,

защото без това съм по-изгубена, отколкото била съм досега. 

 

***

 

И ме прегръща. Чувам неговото дишане.

Уж беше непознат, а спи до мен.

Допуснах го тъй бързо във сърцето си...

Дали ще си отиде с идващия ден?

 

Бъди до мен!!!

 

 

© Диляна Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??