21.02.2013 г., 18:04 ч.

Българийо 

  Поезия » Гражданска
1143 1 1


"Българийо, за тебе те умряха", а ние днес отиваме далече.
Забравихме за родната си стряха, забравихме дори кои сме вече.
Безпътни скитаме по чуждите държави.
А ти все повече пустееш - всеки те забрави.
И жалки сме сега сломени.
Все бягаме, без битка сме сразени.
И как със гордост на децата си ще кажем,
че най-лесното избираме - да се откажем.
"Българийо, за тебе те умряха"!
Оставиха те в нашите ръце.
Парченце по парченце те събраха,
а ние те раздаваме от все сърце.

 

© Полина Красимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С много болка и разочарование вълнува стихът ти!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??