12.07.2008 г., 10:53 ч.

България 

  Поезия
826 0 16
Една земя. Един народ. Родина.
Родопски гайди. Слънце. Свобода.
История и тягостни години.
Ухание. Простор и синева.

Села. Достойнство. Памет. Труд и хора.
Бреме. Болка. Истини. Копнеж.
Църква. Бог. България. Умора.
Надежда за живот. Любов. Стремеж.

Балкан. Стада. Море. Реки. Природа.
Жито. Птици. Песни и хора.
Кавали. Плач. Ухание на рози.
Спомени. Герои... Страх. Мъгла. 

Трибагреник. Завет. Войни. Победи.
Родина. Отстояване. Борба.
Традиции. Предания. Обреди.
Величие. Вековност и мечта.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??