14.08.2013 г., 0:08 ч.

България 

  Поезия » Оди и поеми
465 0 0

                                                                      България!

България, вдигни се!
От двадесет години промяна няма!
Помниш ли своята история?


Помниш ли опълченците,
които доброволно кръвта си проляха.
Гласове изпод земята, шепот за свобода.


Дух, сърце и душа, показват протестиращите в градовете!
Но никой не чува гласа им!
Протестирайки, във времена на отчаяние.


Правят го сами и не губят вярата си!
Мъже, жени и деца,
по площадите са всяка вечер.


Държавата е в отчаяно положение,
но те продължават борбата!
Жалко е, че управляващите се правят на глухи!


Колко мечти отлетяха?
Колко изкуствени обещания?
Избягалите в чужбина, няма да се върнат вкъщи!

© Иван Чорлев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??