16.08.2008 г., 11:47 ч.

България 

  Поезия » Оди и поеми
468 0 0
                                      България

                                     
                                      България, една-едничка си ми ти.
                                      И майка, и баща си ми.
                                      Но предадоха те, майко моя,
                                      и разкъсаха те като стар парцал.
                                      Ограбиха те, майко моя,
                                      и хвърлиха те в мръсна кал.
 
                                      Ах, зная, майко, зная, ти велика си била.
                                      Ала те те теб затриха.
                                      Без жал, със страшна сила.
                                      Дори и ти, великата, не устоя,
                                      И земята ти от кръв почервеня.
                                  
                                      Една земя, изпълнена със красота,
                                      дето я няма по цялата земя.
                                      Те успяха да унищожат до камък.
                                      И оставиха я гаснещ пламък.

                                                                                                          

Автор: Иван Иванов - burtas


                       Дълбок Поклон пред нашата Родина Майка България!!!    

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??