3.04.2013 г., 14:13 ч.

България е жива 

  Поезия » Оди и поеми
707 0 0

 Tрети март е ден необикновен,

  за българина е свещен,

  за мен е благословен.

 

 Всеки борил се с добро сърце,

 с добра душа, за да освободи

 нашата България.

 

 Ордите пушка в ръка държат

 и мислят как да ни освободят,

 за да не сме турски роби

 и да сме с българските ни народи.

 

 На трети март, строен и висок,

 Левски прави лъвски скок.

 На оръжието свършиха куршумите,

 започнаха да хвърлят труповетe.

 

 За да победят.

© Марио палатов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??