28.12.2023 г., 9:23 ч.

България на три морета 

  Поезия
139 3 1

БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА

 

... с ятаган ръждив Луната облаците с бяс сече,

чорлава – мъглата мята кат мухлясало кече,

плажът мокър гръб изгърби, фарът яко се смълча,

и вълните – зли свекърви! – стелнаха пред мен бохча,

сняг на дрипи, студ на буци, мраз и в хорските души,

 

кой мечтае революции? – сит! – народът се стиши,

чайките – и те! – се скриха покрай плажните стени –

гракнаха ми два-три стиха! – ще ги пусна тия дни,

гина – син твой във несрета, а от теб ни кост, ни вест.

Майчице на Три Морета! – в локвата умираш днес.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??