24.11.2015 г., 21:32 ч.

България в Европа 

  Поезия » Гражданска
244 1 0

 

България в Европа

Подръпват ни ушите от Европа,
за туй, че у нас няма ред,
и за това, че ни дъската хлопа,
и че не сме тръгнали напред.

Че имаме най-мънички заплати
и все опашките държим
и в трета глуха светът  ни изпрати
и все по дъното пълзим!

За туй, че сме подкупници големи
и трябва подкуп да дадем...
О, наш’та работа е "дай и вземи",
че иначе ще изгорим!

Че сме закъсали от политици,
те знаят само да крадат!
И млякото от майчините цици
те в своите ръце държат!

Един на друг се репчим тука всички
и скоро ще се изядем!
А бяхме някога... добри пчелички,
а мрем сега да окрадем!

23.06.2014 г. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??