14.05.2009 г., 22:07 ч.

Българка 

  Поезия » Друга
4867 0 5

БЪЛГАРКА СЪМ! - със коси от злато,
откраднати от добруджанските жита!
На обич е сърцето ми богато...
БЪЛГАРКА СЪМ! Майка и жена!

 

 

Очите ми - подарък от лазура,
са сини, като Черното море,
а устните ми - пъпка от божура -
опиват и от вино по-добре!

 

 

БЪЛГАРКА СЪМ! - горда, като планината,
поела тайните на вековете!
От Искър наследила съм снагата,
а силата - на Рила е от върховете!

 

 

БЪЛГАРКА СЪМ! - зная да обичам,
но зная и да мразя от сърце!
Единствено пред Бога коленича
молитвено сключила свойте ръце!

© Даниела Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??