19.12.2015 г., 20:12 ч.

Българска жена 

  Поезия » Друга
484 0 1

Нечути, неизказани,

провлачени, погазени.

Ти и тя, и много други

верни, български съпруги.

 

Прости ли му и днес кошмара?

Ами белезите от шамара?

Ще прощаваш, скъпа, дори да ти е гадно,

че детето ти да не остане гладно.

Не работиш... Нямаш хляб в ръцете? Къде си ги навряла? (че и двете)

От това дете, в двайсет и първи век, 

ще се роди чудовище или човек?

Как ли ще се справя в живота? Ще бие и ще мачка с неохота.

 

....

Ако решиш, все пак, да си помогнеш,

и своето минало да превъзмогнеш,

бих ти казала, познай какво...

- Премести се.

Ти не си дърво!!!!

© Елмаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Адмирации за подкрепата и дано призивът ти бъде чут!!!!!1
Предложения
: ??:??