29.01.2023 г., 12:56 ч.  

Българска войска 

  Поезия » Свободен стих
281 1 1

Българийо наша родино,

красива,безстрашна войска

с труд поведохме наште 

българи към свобода .

 

Когато я гледам безмълвно ,

като слънце в мрака блести,

сякаш сърцето им още вирува,

готово за мрачни войни.

 

И когато чуят пушка,

меч или остра кама,

те надават бойни викове,

готови да си леят кръвта.

 

Всеки момент се озъртат,

гледат с присвити очи,

сякаш месец януари навъртат 

в гъстите си вежди дори!

 

© Дарина Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??