6.09.2016 г., 20:41 ч.  

Българската алтернатива 

  Поезия » Гражданска
398 1 0

   

              На жертвите на 

             "контролирания хаос"

              в България 

 

Видиш ли, че - в трудни дни -

нейде знамена се веят -

мигом погледа смени 

и се питай как живеем, 

 

колко малко струват - вече -

скромност, доблест, чест и вяра, 

кой заразно ни довлече 

демокрация с поквара!? 

 

Злите, алчните, богатите -

тънат в страх и суета -

как да знаят за обратите, 

движещи напред света? 

 

Справедливост - чрез закони -

без измами, хитрости, лъжи -

не постигнем ли - горко ни -

в криза кой ще ни прости, кажи?! 

 

Има в хаоса - с "играчите" -

зле представени народи, 

липсват и "гробокопачите" -

към доброто да ни водят! 

 

От управниците си - подред -

как ли дружно ще се отречем, 

та държавници заклети 

с власт народна пак да облечем?

 

Да се спазват - стриктно - при това -

правовия ред, законността! 

С тях и с човешките права 

тук да възцарим хуманността! 

 

С почит, уважение, морал -

да живеем всички - като в рай! 

Бог затуй Човека е създал -

ближния да люби - до безкрай! 

 

 

 

© Айдън Софуев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??