На жертвите на
"контролирания хаос"
в България
Видиш ли, че - в трудни дни -
нейде знамена се веят -
мигом погледа смени
и се питай как живеем,
колко малко струват - вече -
скромност, доблест, чест и вяра,
кой заразно ни довлече
демокрация с поквара!?
Злите, алчните, богатите -
тънат в страх и суета -
как да знаят за обратите,
движещи напред света?
Справедливост - чрез закони -
без измами, хитрости, лъжи -
не постигнем ли - горко ни -
в криза кой ще ни прости, кажи?!
Има в хаоса - с "играчите" -
зле представени народи,
липсват и "гробокопачите" -
към доброто да ни водят!
От управниците си - подред -
как ли дружно ще се отречем,
та държавници заклети
с власт народна пак да облечем?
Да се спазват - стриктно - при това -
правовия ред, законността!
С тях и с човешките права
тук да възцарим хуманността!
С почит, уважение, морал -
да живеем всички - като в рай!
Бог затуй Човека е създал -
ближния да люби - до безкрай!
© Айдън Софуев All rights reserved.